Блог

Топ 5 предимства на лазерната епилация

Бръснене, кола маска, скубане – думи, които никоя жена не обича да чува. Премахването на нежеланото окосмяване за мнозина е наистина мъчително и често след това се налага да се справяте с неприятните странични ефекти, които все още Ви пречат да се чувствате уверени във външния си вид. Именно тук лазерната епилация с Prime Lase HR в лазерно-естетичен център Ирида идва на помощ. В следващите редове ще Ви запознаем с петте най-големи предимства на лазерното обезкосмяване:

1. Спестява време

Според проучванията, 88% от жените прекарват средно около четири месеца от живота си в премахване на нежеланото окосмяване по тялото. Това е огромна загуба на време, а космите продължават да растат все така гъсти и тъмни…

Третирането на нежеланото окосмяване с лазер е удобно и изненадващо бързо, а всяка сесия е изключително ефективна. След процедурата можете спокойно да продължите с ежедневието си, като спазвате няколко прости правила за първите няколко дни след процедурата: избягвайте директна слънчева светлина, не ходете на солариум, не използвайте лисиони за тен.

Ние от лазерно-естетичен център Ирида избрахме да работим с най-мощния диоден лазер за дълготрайно обезкосмяване на пазара – Prime Lase HR. Неговата иновативната охлаждаща система “Crystal freeze” регулира постоянна температура от 5 °C на апликатора, независимо от продължителността на процедурата и температурата в помещението, което позволява на лазера да работи с голяма мощност и да покрива по-голяма площ два пъти по-бързо! Ето защо малки участъци като горната устна могат да бъдат третирани за по-малко от 5 минути, подмишниците могат да отнемат не повече от 10 минути, а краката – около 40 минути.

2. Спестява пари

Помислете само колко харчите всеки път, когато трябва да отидете на поредната кола маска! Пресметнете разходите си за това в дългосрочен план и ще получите сума, много по-голяма от тази, която ще Ви струва цялостен курс лазерна епилация.

С лазерът Prime Lase HR най-често са необходими 6-10 процедури за пълен ефект. При някои хора, разбира се са необходим по-малко сесии, при други – повече, но след като приключите, отпада изцяло необходимостта от безкрайно количество самобръсначки, крем депилатоар, кола маска.

Всъщност правите страхотна инвестиция, защото лазерното обезкосмяване предлага дълготрайно решение на проблема с нежеланото окосмяване – 12-13 години със само една поддържаща процедура на година.

3. Кажете „сбогом“ на врасналите косми!

Сякаш неудобствата от бръсненето и кола маската не са достатъчни, а когато се появят и врасналите косми, Вие се питате „Какъв е смисълът?“.

Много хора страдат от враснали косми, обикновено в резултат на кола маска или бръснене. Те се появяват, когато косъмът расте обратно, навътре в кожата, образуват се малки червени подутини, сърбящи, възпалени и дори болезнени. Възможно е и да се инфектират, в такъв случай се налага лечение с антибиотични кремове или други препарати.

Лазерното обезкосмяване с Prime Lase HR причинява термично унищожаване на фоликулите, от които израства косъма, спирайки растежа на нови косми и по този начин предотвратява появата на врасналите косми. Резултатите са дълготрайни и ще забравите за дискомфорта от врастнали косми за години напред.

4. Подобрява качеството на кожата

За разлика от алтернативните методи за обезкосмяване, третирането с лазер не премахва горния слой на кожата, така че няма риск от обрив или раздразнение, които са чест резултат при бръсненето и кола маската.

Лазерната епилация с Prime Lase HR използва процеса „селективна фототермолиза“, атакувайки само косъмчетата и техните фоликули, без да засяга околните тъкани и без да наранява кожата. Този метод прави процедурата безболезнена и е доказано, че подобрява качеството на кожата и заличава пигментации, а светлината от лазерния лъч подмладява кожата в третираната зона.

При някои клиенти се забелязва леко зачервяване на кожата веднага след процедурата, което отминава в рамките на няколко часа. В дългосрочен план ще усещате кожата си копринено гладка, без досадни враснали косми, сухота след бръснене или обриви.

5. Не е необходимо да оставяте космите Ви да израстат между процедурите

Едно от най-големите предимства на лазерното обезкосмяване е, че няма нужда да изчаквате космите Ви да пораснат преди следващата сесия, както е например при кола маската. Можете да продължите да бръснете третираните зони и да се наслаждавате на гладка кожа, докато дойде време за следващата Ви процедура.

За разлика от кола маската, лазерното премахване на космите може да се извърши дори и когато няма израстнали косми, като дори е необходимо космите да са гладко избръснати преди процедурата. Това е така, тъй като Prime Lase HR прилага мощен и ултра кратък светлинен импулс, който се улавя от пигмента в космения фоликул (меланин), преобразува се в топлина и се провежда до косменият фоликул, като по този начин причинява термично унищожаване на фоликулите, от които израства косъма.

Затова забравете за шумния домашен епилатор или болезнената кола маска. Чрез лазерното обезкосмяване с Prime Lase HR можете дълготрайно да се наслаждавате на копринено гладка кожа и да се чувствате уверени във външния си вид. С всяка следващата процедура нежеланото окосмяване ще остане само неприятен спомен от миналото.

Подходящо ли е за Вас лазерното обезкосмяване? Запазете час за консултация при нас днес!

Споделете тази публикация:

подобни статии

Болезнена ли е лазерната епилация?

Мечтаете да сте винаги подготвена за плажа, без да прекарвате часове наред в банята? Или краката Ви да изглеждат страхотно в любимата Ви къса рокля? Е, вече можете да се... Прочети повече
лазерна-епилация-за-блондинки

Лазерна епилация за блондинки

Мили руси дами, как реагирате, когато чуете „лазерна епилация“? „О, това не работи за мен. Залагам на кола маската“. Истината е, че лазерната епилация работи, като в много страни по... Прочети повече
лазерна-епилация-за-мъже

Лазерна епилация за мъже

Господа, знаете ли, че…. бръсненето не е единственият метод, с който можете да отстраните космите под брадата, които често създават дискомфорт? Бръсненето е неефективен метод, защото предизвиква зачервявате и обрив.... Прочети повече